Categorieën
Uncategorized

Met de zegen van Bonifatius

Na de opstart van het Polar-trainingsprogramma in januari was zaterdag hét moment om de stand van zaken te peilen tijdens de halve marathon van de Bonifatiusloop. De uitkomst was extra spannend, want de weken ervoor had ik een iets minder intensief loopprogramma gevolgd wegens allerhande drukte en een paar grote fietstochten in plaats van lange duurlopen in het weekend.

Om 13.30 uur vertrokken deelnemers aan alle afstanden (5, 10 en halve marathon) vanaf de Bonifatiuskapel over de Dokkumer bolwerken. Daarna volgde een lang eind de stad uit, het Dokkumer Grutdjip volgend via het Jaachpaad en weer mooie rechte stukken terug naar de elfstedenstad via de Wâlddyk. Een heerlijke route om te lopen. Tel daarbij prima weersomstandigheden, een uitgerust begin van de dag en alweer nieuwe schoenen. Het leidde tot een mooie, vlakke race die goed kon volhouden op het gewenste gemiddelde van 6 min/km. Eindresultaat: 2 uur 5 min 58 seconden. Met dank aan de dames die lang voor mij liepen met op hun rug: ‘Lachen is gezond’. En de zegen van Bonifatius.

PS: Lieve lopers, zullen we afspreken dat je de verpakking van je gelletjes bij je houdt en niet in de natuur achterlaat? Als je ze vol kunt meenemen, moet dat leeg vast ook lukken 😉

2 reacties op “Met de zegen van Bonifatius”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.