Categorieën
Training

Ausdauer in Oostenrijk

Een aantal jaar geleden las ik ‘Missie marathon’ van Mariska van Sprundel (aanrader!), ver voor mijn eigen concrete plannen om de epische afstand te lopen. Ze schreef onder meer over de trainingen tijdens haar vakantie. Ik dacht destijds toen ik dat las: dat gaat wel ver als je zelfs tijdens je vakantie doorgaat met trainen. En nu deed ik dat zelf! Tijdens onze zomervakantie in Oostenrijk probeerde ik de belangrijkste onderdelen van het trainingsschema voor de marathon af te werken. De lange duurlopen tikte ik af met een fiks aantal hoogtemeters als bonus. En dan had ik nog gekozen voor een relatief vlakke fietsroute, de R2 Murradweg als parcours.

Het lopen heuvelop is iets wat ik in het vlakke Fryslân totaal niet gewend ben. Met een aquaduct of tunneltje onderweg houdt het wel op. Bij de eerste klimmen voelt het alsof je hart uit je borstkas bonst. Naarmate je ze vaker hebt gedaan, gaat het steeds beter. En je voelt het na afloop echt wel in je bovenbenen, kuiten en kont. Nu hopen op een positief effect van deze trainingen als ik thuis de draad weer oppak.

Behalve een record qua hoogte bereikte en verbrak ik ook mijn lengterecord, respectievelijk 22 en 24 kilometer. Deze week kom ik aan het einde van mijn eerste opbouwblok en zal ik de 30 aantikken. Daarover meer de volgende keer.

Selfie-stop in Stadl aan de rivier de Mur, gelegen aan de R2 Murradweg.